!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> kreativeprosjekter -

www.kreativeprosjekter.blogg.no

♠ Ananas inspirert potteplante

♠ Hei. Her hvor jeg bor er det bruktbutikk. Utvalget er helt ok, de har mye ting, men sjeldent det jeg ser etter. Nå så jeg etter en helt grei potte, trengte ikke være hverken pen eller i riktig farge, men så lenge den hadde riktig fasong. Det var ikke så vanskelig å finne. Jeg kjøpte da en eldre potte som i utgangspunktet var kremgul og flasset i bunn. Det spilte jo ingen rolle da jeg allikevel skulle kle den inn. Du trenger: ♥ Selvtørkende leire ♥ Saks ♥ Potte ♥ Kniv ♥ Underlag å jobbe på, og noe arbeidet kan stå på mens det tørker, f.eks plastikkpose. Det kan også være greit å ha en kjevle. Ha plastikk rundt, i tilfelle leiren fester seg til kjevlen som er tiltenkt mat senere.  Altså den leira, når jeg åpnet det luktet det så kunst og håndverk fra barneskolen! Jeg kjøpte leira på Liten Q, men har også sett de har den på Clas Ohlson. Jeg brukte litt under hele pakka på potta, men hadde da et passelig lag på nesten 0,5 cm.Rull ut en passelig mengde med leire. Om det ikke dekker hele potta, spiller ikke det noen rolle. Fyll tomrommene med leire, og dypp fingrene i vann for å glatte over sprekker eller fingermerker. La det tørke minst ett døgn.Mal potta i en fin gul farge og mal hvite striper. Kjøp en passende plante, jeg kjøpte en aloe vera på Ikea. Tada - den ble jo litt morsom

♥ Sunniva 

♥ Strikket sjal til bunaden - og vel overstått 17. mai

♥ Hei alle sammen.

For min del burde jeg vel strengt tatt vist dere dette for en stund siden, men ettersom man bare har på bunaden en gang i året, fikk jeg heller ta noen bilder på selveste dagen. Jeg hadde egentlig ingen planer på 17. mai, annet enn brunsj her hjemme. Derfor bestemte jeg meg lenge i forveien at jeg skulle ha på kjole. Dagen kom, jeg tok på kjolen, fiksa håret og ser ut vinduet. Folk går forbi i de flotteste bunadene sine og da hadde ikke jeg samvittighet til å la den fine bunaden henge i skapet og gjemmes til neste år, så en halvtime før gjestene kom, tok jeg på meg bunaden. Flaks at jeg ikke hadde sølt noe på den i fjor, da jeg hverken har vaska skjorta eller sjekket for flekker. Jeg elsker virkelig å gå med bunad, men jammen er det godt å ta den av når man er varm under stakken og så stappmett at beltet gjerne skulle vært litt lengre. Ettersom jeg ikke har cape valgte jeg i fjor å strikke mitt eget sjal som luner på skuldrene hvor man trenger det mest. Jeg søkte nesten hele internett og fant kun hekle oppskrifter. Men jeg kunne jo ikke hekle! Av ren tilfeldighet så jeg den i et blad mens jeg stod å ventet på toget. Vurderte å kjøpe det, men da jeg så strikkeoppskriften var fra drops, er jo de gratis. Da syntes jeg ikke det var noe poeng i å kjøpe et blad til 70 kr når det kun var en strikkoppskrift jeg likte, nemlig sjalet. Sjalet er strikket i enkel tråd med Drops Brushed Alpaca Silk på pinne nr 5.5. Jeg ønsket ikke å ha frynser, da jeg tenkte det ville passe bedre til bunad uten frynser. Du finner oppskriften HER. Hullmønsteret kan se litt vanskelig ut, ut i fra diagrammet, men leser man godt så knekker man koden på symbolene og strikkingen går som en lek. Et perfekt sjal til under 80 kr som veier nesten ingenting (kan faktisk få det oppi bunadsveska) som varmer skuldrene da det er litt kjølig. Det er ikke for sent å strikke sjal hvis man skal i konfirmasjon eller lignende senere, men skal du ha til 17.mai er det for sent for i år, men det er jo like fint å ha neste år. Sjalet strikkes med tynt garn på passelig tjukke pinner, og med mye hullmønster går det unna på et blunk. Det tar ikke lang tid å strikke dette. Jeg håper alle hadde en fin feiring på 17. mai :-)

♥ Sunniva

♠ Blå kosegenser strikket i MYK

♠ Her vil jeg vise frem en helt enkel genser jeg strikket i fjor høst. En perfekt høstgenser, god og varm, samtidig som den er utrolig myk.Mønsteret er fra et Sandnes hefte nr 1413 DIY. Jeg har strikket i fargen 6863 myk midnattsblå. Genseren består av vrangbord på kanten, rettstrikk og at man syr i ermene for hånd, en veldig enkel genser. Var rask å strikke med tykt garn og tykke pinner. 
♥ Sunniva

Sunniva - Interiør og kreative prosjekter

Hei du, jeg heter Sunniva er 22 år gammel. Så hyggelig at du tok turen innom. Denne bloggen er ment som inspirasjon og glede, et sted hvor jeg kan uttrykke min lidenskap for interiør og gjør det selv prosjekter. Hvis du vil se mer til oppussing, interiør, ideer og DIY- prosjekter, håper jeg du tar turen tilbake.

Kontakt meg

sunniva.berg@hotmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits