!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> kreativeprosjekter -

www.kreativeprosjekter.blogg.no

♦ Få orden i baderomsartikler med pene beholdere

♦ Hvor mange har ikke en haug med syltetøyglass eller andre glass til overs? Man kan jo få bruk for de til noe. Jeg så meg lei av at q-tips skal stå fremme på badet i den kjedelige boksen de kommer i, samt jeg var lei av at bomullspadsene lå i en skuff og som jeg aldri fant når jeg trengte de. Derfor fant jeg ut at jeg kunne hekle trekk til syltetøyglassene, sette på merkelapper og en fin sløyfe. Da ble de mer innbydene der de står på badet. 

Du trenger: ♥ Restegarn ♥ Heklenål ♥ Saks ♥ Cernitleire ♥ Tusj  ♥ Bånd (og/eller hyssing) ♥ Nål ♥ Kjevle



Bruk gjerne restegarn eller kjøp garn i ønsket farge. Man kan bruke det aller meste, men det er vanligst å bruke bomullsgarn til slike trekk. Jeg hadde igjen lilla rester av alpakkagarn og merinoull. 

♥ Begynn med å lag en magisk ring og hekle inn 10 fastmasker i ringen og fest ringen med en kjedemaske. Hvordan lage magisk ring kan du se HER
Jeg synes det er lettere å starte et hekleprosjekt med magisk ring enn å hekle luftmasker sammen til en ring. 

♥ Hekle to staver i hver fm = 20 
Fest med kjedemaske

♥ Hekle en stav i første maske, to staver i andre maske = 30
Avslutt med kjedemaske. For å gjøre det lettere i tellingen og økningen, bruk 3 gangen og øk hver 3. maske. Altså hver 3. 6. 9. osv skal være den økte maska.

♥ Hekle en stav i første og andre maske, to staver i tredje maske = 40
Avslutt med kjedemaske. Samme prinsipp her som over, bare hver 4. maske. 4. 8. 12. osv. 

Man kan hekle bunnen større eller mindre, avhenger av størrelsen på glasset. På den store hekla jeg til jeg hadde 40 masker, mens på den lille hadde jeg 30 masker. 

♥ Hekle en stav i hver maske rundt omgangen. Avslutt med kjedemaske. 
Gjenta 3-4 ganger eller hvor lang du ønsker den. 

♥ Hekle 3 lufmasker (tilsvarer en stav), fest i den tredjemaska i hekletøyet, og lag en stav til i samme maske.
3 luftmasker, to staver i hver tredje maske. Fortsett ut omgangen og avslutt med kjedemaske. 

♥ Neste omgang tre luftmasker, to staver i hvert "hull" fra forrige omgang, 3 luftmasker, to staver i "hullet" og fortsett slik til du har fått ønsket lengde. 

♥ Avslutt med kjedemaske og lag picotkant på toppen. Hvordan lage picotkant kan du se HER, ellers finnes det andre måter og. Bare fantasien setter grenser. 

♥ Trekk tråden igjennom løkka når du har festa siste picotkant og fest alle tråder. 

 

→ Lag cernitblomster

♥ Varm opp cernitleira i hendene dine og trill ut til en rund ball. Kjevl ut ballen til riktig størrelse og bruk utstikkere til å få den fasongen man vil ha, eller man kan bruke frihånd. Jeg hadde en utstikker som så ut som en blomst og lagde et par blomster. Finn det du trenger til å lage hull, enten kniv, ståltråd, nål eller noe annet. Stek cernitleira i ovnen i 10 minutter (avhengig av tykkelsen) på ca115 grader. 



Når de er ferdig stekt og avkjølt, bruk en tusj og skriv ønsket tekst på de. 



Fest de rundt glasset med hyssing og knyt et silkebånd rundt glasset med en pen sløyfe. 



Fyll de opp med bomullspad og q-tips, og la de dekorere badet.

♥ Sunniva

♠ Armbånd med cernitperler

♠ Har du cernitleire er det ikke så vanskelig å lage perler. Det som er vanskelig er å få de runde samtidig som å ha hull igjennom de. Mine ble ikke helt runde, men det er litt av sjarmen. Her har jeg laget armbånd med bruk av de cernitperlene og perler som er kjøpt på panduro. 



Det du trenger er: cernitperler, andre valgfri perler, kjede, ståltråd (eller fiskesene/tråd), nødvendig verktøy, lås til armbånd og neglelakk (eller man kan bruke hobbyglitter). Du finner det meste på panduro, uten om neglelakken.



Mal perlene med glitter. For å at perlene ikke skal henge fast i papiret eller at du ender opp med glitter på fingrene i stedet for på perlene, kan det være lurt å træ de inn på ståltråd så du har noe å holde de i mens du maler. Deretter heng de opp til tørk. Jeg hang de opp på det nærmeste jeg fant, som var luftrøttene til en orkidè. 





Fest ståltråd til kjedet og træ ønsket mengder perler på. Klipp av det overflødige av ståltråden, træ kjedet inn på ståltråden på den andre siden, og bøy ståltråden innover. Klipp av overflødig ståltråd, og juster lengden på kjedet etter omkretsen rundt armen din.





Fest på lås - og et nytt armbånd er laget. Dette tok ikke så lang tid, koselig prosjekt.

♥ Sunniva

♣ Kjøleskap-ugle i cernitleire

♣ Cernitleire (eller fimo, polymerclay - det går for det samme) er utrolig gøy. Det er jo modelleringsleire for voksne. Jeg hadde kun hvit og svart, lagde en ugle av den hvite, samt noen hjerter og perler som jeg har tenkt å vise senere. Man trenger ikke så mye utstyr til å drive med dette, annet enn kniv, bakepapir, kjevle og en ovn. For å lage struktur kan man jo bruke hva som helst man finner hjemme. Leira kan enten stekes samme dagen på 130 grader i ca 10-15 minutter (avhengig av tykkelsen), eller la det stå en dag på bordet sånn at det tørker litt og blir fastere hvis man skal lage hull som perler og steke det da. Her er ugla jeg laget, tenkte å vise ved senere anledning hvordan man lager denne. 





Bruk limpistol eller annet sterkt lim, og lim magneten på baksiden. Magneten har jeg kjøpt på søstrene grene. Der selger de magneter i pakke med 8 eller 10 magneter, hvis jeg ikke husker feil. 



Heng den opp på kjøleskapet og ta-da; en kjøleskap-ugle, eller bare en kjøleskapmagnet. 

 

 ♥ Sunniva

♥ Minsten jakke og minsten genser

♥ Til jul fikk jeg den ene strikkeboka fra KlompeLompe. Den hadde jeg jo ønsket meg, så var ganske så sikker på at jeg fikk den. Ettersom jeg ble tante på nyåret synes jeg det er gøy å strikke babytøy, samt jeg har en god grunn til å strikke babyklær. Jeg har strikket settet i størrelse 1 år, og i Sandnes Garn KlompeLompes egen tynn merinoull i fargen 1020 Kitt. Ikke helt hvitt, ikke helt grått, ikke helt lilla, men en god blanding. Brukte lilla hjerteknapper for å få litt kontraster, og kanskje bringe frem det lilla i garnet. Valgte å ikke ha klaff eller knapper på buksa. Syntes det var finere uten. 

 


 




 



 

♥ Sunniva

Sunniva - Interiør og kreative prosjekter

Hei du, jeg heter Sunniva er 22 år gammel. Så hyggelig at du tok turen innom. Denne bloggen er ment som inspirasjon og glede, et sted hvor jeg kan uttrykke min lidenskap for interiør og gjør det selv prosjekter. Hvis du vil se mer til oppussing, interiør, ideer og DIY- prosjekter, håper jeg du tar turen tilbake.

Kontakt meg

sunniva.berg@hotmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits