!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> kreativeprosjekter -

www.kreativeprosjekter.blogg.no

♦ Vognleke - heklede ugler

♦ Nå kan jeg endelig vise dette. Et prosjekt jeg har laget ferdig for en god stund siden. I helga var jeg nemlig på babyshower, og kunne endelig få gi vognleka. Ho hadde ønska seg vognleke og nevnte på det tidlig i høst, så da kunne jeg ikke dy meg til å ikke lage det. Uglene er heklet i Sandnes Garn mandarin med heklenål nr 3. Øynene har jeg brukt noe hvittgarn jeg hadde til overs, som var tjukkere og dermed tjukkere heklenål. Det svarte i øynene er sydd på, også nesa. Kroppen hekles i en del, vingene for seg, øynene for seg og fester det sammen tilslutt. I stedet for å kjøpe innmaten på en av de dyrere hobbybutikkene, kjøpte jeg en billig pute og brukte fyllet der i fra. Da har jeg nok fyll for en hel haug med ugler til, hvis jeg vil lage flere. Tredde på alle på en snor, med perler i mellom og brukte seleklyper i endene. Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften HER.Vurderer egentlig å lage flere, så kanskje jeg gjør det senere. 

 

- Sunniva 

♥ Babydress med raglanfelling og bamseknapper

♥ Stod lenge å funderte på om jeg skulle strikke teppe eller babydress til den nye verdensborgeren. Jeg synes dressen var så fin, fikk se på mønsteret, men det så veldig vanskelig ut. Bestemte meg for å ta utfordringen og strikket en babydress. Oppskriften var overhode ikke vanskelig, man måtte bare starte! Har aldri strikket raglanfelling før nå, det har sett så vanskelig ut, men det var jo kjempe lett. Har strikket i Sandnes Merinoull farge lyng 4622. Oppskriften er i dette heftet HER fra Sandnes Garn. Tror jeg brukte ca 2 uker på dressen, og har strikket i størrelsen 6 - 12 måneder. Gikk ganske fort unna. Har sydd på seks bamseknapper, som jeg kjøpte HER. Et morsomt prosjekt, kanskje jeg strikker flere.  

- Sunniva

 

♦ Varme bodyer i babyull

♦ I body-dilla perioden min strikka jeg flere bodyer. Begge i grønn, to forskjellige nyanser. Vi voksne er så redd for å bruke farger, mens babyer og barn bryr seg ikke om hva slags farge de har på klærne så lenge de syns de er fine (gjelder forsåvidt de barna som er litt eldre og vil bestemme selv). Den lyseste bodyen har jeg tatt utgangspunkt i denne oppskriften HER. Har heller strikket struktur i stedet for mønster. Strukturen som jeg har strikket på midten har jeg brukt diagrammet HER, som er diagram M3. Bodyen kosta litt over 20 kroner, da jeg var heldig å fikk kjøpt to nøster Baby lanett fra Sandnes Garn som var utgått, til 10 kr per nøste - og noen kroner til trykknapper. Den mørkegrønne bodyen er Baby lanett fra Sandnes Garn i farge grønn 8543. Den strikket i etter mønster i hefte fra Sandnes Garn HER. Valgte å ikke strikke opp kant rundt beina, men heller ha det som det var. Brukte trykknapper i stedet for vanlige knapper, da jeg synes det er enklere å sy på (trenger jo ikke å lage knappehull!) og lettere å bruke. Strikket i størrelsen 6-9 måneder.  

- Sunniva

♥ Supersøt-body med daisystruktur

♥ For en stund siden kjøpte jeg garn til halvpris som var utgått. Lurte på hva jeg egentlig skulle bruke de til, men fikk lyst til å strikke body som jeg fant gratis oppskrift på HER. Strikket i størrelsen 3-6 måneder, i mini duett i farge rød. I stedet for å strikke mønster, valgte jeg å lage ett midtstykke med struktur. Her har jeg strikket strukturen som daisy-blomster, og hvordan man gjør dette kan man lese HER. Heklet kant rundt, og har sydd på trykknapper i skrittet og skuldrene. 

 

- Sunniva

♣ Babyteppe

♠ Nå nærmer deg seg. Det nærmer seg at en liten verdensborger blir født. Jeg skal bli tante for andre gang, og har da strikket noen gaver til den lille. Vi vet at det skal bli jente, men hva som er hennes navn er enda uvisst. I sommer heklet jeg et sommerteppe som kan brukes til neste sommer. Kan brukes enten som underlag, ha over babyen eller til pynt. Jeg heklet 70 ruter med bestemorsruter med prestekrage-vri. Oppskriften fant jeg HER. Heklet i Sandnes mini duett, både den røde og jule er i det garnet, mens det hvite er bomullsgarn fra Sandnes Garn. Heklet sammen med fastmasker og heklet bølgekant tilslutt. Lurer på om jeg brukte ca 4 nøster med Miniduett i farge rød, under ett nøste med Miniduett i gul, og ca tre nøster hvit. Et teppe som passer sommeren utmerket. Ikke for varmt, ikke for kaldt. 

 

- Sunniva

Restegarns-prosjekt: Heklet chevron penal

Nå har det seg sånn at de aller fleste av oss har mange ting. Hvor er disse tingene? De krever plass og oppbevaring. Større ting oppbevarer vi på en større plass, mens mindre saker og ting er det vanskeligere å holde styr på. Da er det vel bedre å ha en mellomstor oppbevaring for mindre saker. 


 

For strikke- og heklesaker som heklenåler, målebånd, maskemarkører, saks, stoppenåler og hjelpepinner heklet jeg et penal med glidelås for å samle alle de småsakene på et sted. Et perfekt restegarns-prosjekt. Det man trenger til dette prosjektet er:

* Garn
* Heklenål i passende størrelse
* Saks
* Glidelås
* Stoppenål

Jeg brukte opp noe mandarin medi jeg hadde og heklet med heklenål str 4. Glidelåsen er 18 cm lang. 

 


 

Jeg fant mønsteret på denne bloggen: http://www.whistleandivy.com/2016/03/chevron-zipper-pouch.html
Gjorde noen endringer for å få den størrelsen jeg ønsket, så jeg doblet oppskriften og heklet til ønsket lengde slik at den passet glidelåsen min når jeg la den dobbelt. Deretter festet jeg alle tråder, sydde den sammen til en ring, sydde på glidelås og til slutt åpnet jeg glidelåsen, vrengte den og sydde igjen i bunn. Så nå har jeg endelig en plass hvor jeg har alt det mindre utstyret. Enkelt å ha med seg hvor alt er på plass. Det er så ergerlig når man har med seg strikkeprosjektet bort og glemmer noe av det viktigste, som for eksempel målebånd, men har husket resten av utstyret. 

 

# Dagens funfact: I følge ordboka skrives det pennal - med to n'er, men hele livet mitt har jeg sagt pe-nal og ikke penn-al, så dermed heter det penal i mine ører. 

Scrapbook-album i 20-årsgave

For drøyt ett år siden laget jeg et scrapbook-album i 20-årsgave til en av mine bestevenner. Jeg tror den ble godt tatt i mot, jeg synes ihvertfall det er fin gave hvor jeg har samlet mange forskjellige bilder vi har tatt gjennom årene. Her vil jeg vise dere hvordan albumet ble, kanskje til noe inspirasjon. 
- Sunniva

Dåpsgave

I fjor sommer ble jeg invitert i dåpen til datteren til søskenbarnet mitt. Jeg grublet lenge på hva jeg skulle gi som gave, da jeg ikke helt visste hva de trengte eller ønsket seg. Valget ble å strikke en liten marius-genser i utradisjonelle farger, og jeg synes den ble veldig søt. Her har jeg strikket marius-genseren i rundsal i størrelse ett år med Merino Extra Fine fra drops. Har strikket i fargene lys gul, hvit og en mellombrun farge på halskanten. Jeg synes ikke hverken mønsteret eller brunfargen kom like godt frem på bildet, men i virkeligheten var den utrolig søt.

- Sunniva

Bursdagskort

Nå i slutten av mars og begynnelsen av april hadde noen eldre slektninger av meg bursdag. Jeg ser de sjeldent, men tenkte det kunne være hyggelig å sende de ett kort. Dermed laget jeg et bursdagskort til hver, som jeg sendte i posten. Her er de: 

 

- Sunniva

Bombaybord ble som nytt

Da vi flyttet inn i leiligheten vi bor i nå i mars i fjor, fikk vi et relativt nedslitt bombaybord som var både møkkete, slitt og misfarget. Jeg er ikke så spesielt glad i brunt, og fargevalget ble jo hvitt som så mange andre har gjort. Jeg starta med å vaske bordet godt med vann og salmiakk, før jeg fjernet naglene på bordplata og pusset den ned. Jeg pusset kun ned bordplata, mens beina og understellet malte jeg to strøk heftgrunning før jeg malte ett strøk hvit gulvmaling. Bordplata ble beiset i fargen ZEN fra butinox og lakkert ett lag med matt lakk. Jeg glemte jo selvfølgelig å ta bildet av bordet før jeg malte, men under kan dere se hvordan bordplata så ut etter jeg hadde pusset den ned. 

Her er bordet etter to strøk beis og ett strøk matt lakk. Ettersom vi byttet ut den pene, gode, lilla sofaen i fjor sommer, hadde vi en sofa som vi bare skulle ha midlertidig. Jeg angret meg på å ha solgt den lilla sofaen, ettersom den var god å sitte i, det var ikke den "nye". For litt siden kjøpte jeg meg ny sofa, og er veldig fornøyd med sittekomfort og utseende. Da passet det ikke lenger med beige bordplate, og jeg var egentlig lei. Jeg kjøpte kalkmaling på Liten Q på Raufoss, og valgte å male bordplata i svart. Drastisk, men jeg synes det ble veldig kult!

- Sunniva
 

Om meg

Hei alle sammen!

Jeg heter Sunniva, og har opprettet denne bloggen for å vise dere hva slags prosjekter jeg har laget eller driver med. 
Jeg er ei kreativ jente, med mange ideer, og ønsker å dele med andre og forhåpentligvis være til inspirasjon. Jeg elsker å ha noe å drive med, denne bloggen viser jeg da hva jeg har laget både for meg selv å se tilbake på og for dere.
Det er ingen tvil om at vi lever i et bruk og kast samfunn, dermed vil jeg vise at man ikke nødvendigvis behøver å kjøpe nytt, men kan heller kjøpe brukt og pusse opp gjenstander og møbler for å lage sin egen stil. Sosiale medier er en helt fortreffelig måte å få ny inspirasjon på, men med så mye fantastisk inspirasjon er det ikke så rart vi blir lei. Jeg leser om flere som maler stueveggen for fjerde gang i år, eller endrer sofa for andre gang fordi man blir lei. 
Dermed vil jeg dele mine små oppgraderinger av gamle møbler, eller at man bygger selv. Jeg vil og komme med andre prosjekter jeg har laget selv, blant annet interiør dekorasjon eller lignende. Jeg håper du kan bli inspirert. 


 

- Sunniva

Sunniva - Interiør og kreative prosjekter

Hei du, jeg heter Sunniva er 22 år gammel. Så hyggelig at du tok turen innom. Denne bloggen er ment som inspirasjon og glede, et sted hvor jeg kan uttrykke min lidenskap for interiør og gjør det selv prosjekter. Hvis du vil se mer til oppussing, interiør, ideer og DIY- prosjekter, håper jeg du tar turen tilbake.

Kontakt meg

sunniva.berg@hotmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits