www.kreativeprosjekter.blogg.no

♥ Hjemmelaget ripsgelé

Hvor mange hager i Norge har ikke ripsbusker? Og hvor mange av de ripsene står der og råtner bort? Jeg er veldig glad for at naboen til svigers hadde rips. Jeg har nemlig vært på ripsslang både i år og i fjor. Nå ønsker jeg meg egen ripsbuske, men det får bli et prosjekt neste år. 

Rips er egentlig veldig undervurdert. Man forestiller det seg med noe syrlig som står og ser pent ut i bestemorshage. Men med litt innsats så kan man lage utrolig mye godt av rips. I år som i fjor laget jeg ripsgelé. I år var jeg litt tregere med å plukke så de stivnet ikke like lett som i fjor, men med litt ekstra sukker ble det til slutt veldig bra. 

Så mye rips plukket jeg i år og da var det faktisk høvelig tomt på buska. Er ikke alltid jeg har tid til å lage noe av ripsen rett etter at jeg har plukket det, så da er det er jo helt ypperlig og putte i fryseren til man har tid. Her har jeg kun renska bort det aller groveste, og som dere ser spiller det ingen rolle om det er igjen noen stilker.

Oppskriften jeg har brukt er fra Trines Matblogg og den er helt ypperlig. Godt forklart og lite hokus pokus. Ripsen småkokte så lenge det var nødvendig, og i fjor kjøpte jeg saftsil med stativ på Clas Ohlson, og der har de og ekstra silduker. Kan være noe vanskelig å få sildukene helt rene igjen, så greit å bytte de ut. Deretter målte jeg opp saften som ble, og det ble vel omtrent en liter. Begynte med 750 g sukker, men endte opp med nesten 900 g sukker før den stivnet da jeg tok geletesten. Kjøpte små krukker på Ikea og Søstrene Grene, som jeg vasket godt og hadde i ovnen på 100° til alt vannet var fordampet. 

Det ble vel sju små glass med ripsgelé og helt ypperlig å gi bort i julegaver. Sannheten er at jeg synes det er så godt at jeg aller helst vil ha de for meg selv, men da tror jeg at jeg må gjøre en ekstra innsats for å få spist de opp til neste høst. Ripsgelé er helt suverent på brødskive med gulost, til og med jeg spiser gulost da. 

Noen blir nok julegaver, så har allerede begynt å merke de. 

♥ Sunniva

    . . .
Sunniva - Interiør og kreative prosjekter

Hei du, jeg heter Sunniva er 22 år gammel. Så hyggelig at du tok turen innom. Denne bloggen er ment som inspirasjon og glede, et sted hvor jeg kan uttrykke min lidenskap for interiør og gjør det selv prosjekter. Hvis du vil se mer til oppussing, interiør, ideer og DIY- prosjekter, håper jeg du tar turen tilbake.

Kontakt meg

sunniva.berg@hotmail.com

Følg meg og bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits